Wij maken gebruik van een natuurlijke methode en trainen baas en hond. We geven priveles aan huis in de eigen omgeving, priveles op locatie en groepsles.

We hebben een groep probleem oplossing op locatie in Krimpen a/d Lek, Pijnacker en in Hoofddorp.

Bij ons is iedereen welkom en worden geen mensen weg gestuurd of apart gezet als een hond een probleem heeft. Wij gaan juist helpen om het probleem op te lossen. Ook hoeft u bij ons niet op uw beurt te wachten terwijl de hond zich verveeld. Wij houden iedereen tegelijk in beweging.

Naast de 2 á 3 begeleiders op het veld, is er ook altijd iemand aan de zijlijn aanspreekbaar voor vragen.

U kunt gerust de kinderen mee nemen, wij vinden het belangrijk dat kinderen ook leren hoe ze met de hond om moeten gaan.

We werken vanuit het principe beweging, discipline en affectie. We leren u hoe en wanneer u de hond moet corrigeren, aan welke regels u zich moet houden en wanneer u affectie geeft, hoe u met de hond moet spelen en hoe en wanneer u moet belonen.Wij leren de baasjes om op een positieve en natuurlijke wijze een goede leider te zijn, zodat de hond respect krijgt voor u en vertrouwen krijgt in u als leider en vandaar uit gaat luisteren en gedrag verbeterd. We leren de hond dus geen kunstjes, maar gehoorzamen.

We werken eerst een de relatie baas-hond en u krijgt veel informatie over gedrag en de psychologie van de hond en wat uw houding/gedrag voor invloed heeft op de hond.

Uiteindelijk krijgt u een diepe band met de hond en kunt u de hond alles leren.

We geven ook een unieke cursus voor gedragsproblemen , deze cursus is dus voornamelijk gericht op gedrag en probleemoplossing voor honden met een gedragsprobleem, dit doen we zowel privé als in groepsverband.

De aanpak is gericht op mogelijkheden/behoeftes van de hond, dus we gebruiken geen standaard oplossing, maar kijken per hond hoe een probleem opgelost kan worden ipv te adviseren het probleem te ontwijken of de hond af te leiden. We hebben onze eigen ervaren roedel, die ons helpt bij de training en rehabilitatie en socialisatie van honden.

De mogelijkheden die wij bieden:

Probleemoplossing, privé of groep

Rehabilitatie (intern)

puppycursus, privé of groep

Gehoorzame huishond voor volwassen honden van elk ras, privé of groep

Behendigheid

Apport-speuren

Twijfelt u nog? U kunt altijd eens een proefles komen meedoen, graag wel even van te voren opgeven als u mee wilt doen. Of lees de referenties op onze site.

Mensen die een hond uit het asiel adopteren, krijgen 10% korting op een privé cursus naar keuze.

Member of International Association of Canine Professionals

Meer informatie op www.cazanshondencentrum.nl